Fakta

SWEBOLT AB har etablerat sig som grossist inom fästelementbranschen. Vi tillhandahåller allt från standard sexkantskruv till muttrar, expanderbult, gängstänger osv i snart sagt alla tänkbara material. Dessutom finns legoverksamhet, skruvproduktion, förnödenheter, handverktyg samt verktyg (borrar, bits, poppnitborrar, gängtappar, gängsnitt) m.m. Senast in är ett brett och kvalitativt byggprogram.

SWEBOLT är ett ungt företag, etablerat 1993, och delar av företaget köptes 1995 av Christer Pedersen som idag är företagets Verkställande Direktör. Vi finns i egna lokaler i Järfälla utanför Stockholm, lokaler som genom åren växt allt mera. Idag omfattar det totalt 3000 kvadratmeter där den största delen utgörs av lageryta och övriga delen av kontor. Kompetensen sitter samlad, både kontor och lager, i samma byggnad. Utöver detta finns huvudlager i Kristinestad Finland hos dotterbolaget BOTNIA BOLT.

Lager och omsättning
SWEBOLT lagerhåller drygt 40000 artiklar som lagerförs och/eller tas hem mot beställning. År 2000 var omsättningen 31 miljoner och 2002 hade den stigit till nästan 40 miljoner kronor och 2006 översteg siffran 100 miljoner i koncernen. SWEBOLT tillhör en företagsduo, där ingår även OY BOTNIA BOLT AB, beläget i Kristinestad Finland. På finska bolaget finns utöver skruvartiklar också verkstad för legobearbetning och specialtllverkning. Lagerställen finns på fem platser: Järfälla och Tranås i Sverige och Kristinestad, Vasa och Jakobstad i Finland.

Kunskap belönas!
Komplett produktprogram, goda kontakter, lång erfarenhet med gediget kunnande kännetecknar SWEBOLT. Detta har gjort företaget till ett av de mest expansiva i branchen. Kundanpassat lager med ständigt växande sortiment ger Er trygga leveranser och båda parter nya möjligheter till nya spännande kontakter. Visst har kompetens och kunnandet gett resultat! 1998 tilldelades Christer Pedersen utmärkelsen som årets entreprenör i Stockholms län, utmärkt av SAF (Svenska Arbetsgivarförbundet), Bolleks Kunskapsfond och Ernst & Young. År 2001 var det dags igen. Denna gång fick Christer en utmärkelse som en av Sveriges 500 mest beundrade entreprenörer. Detta utsett av tidningen "Entreprenör". Engagerade och kunniga medarbetare och enastående samarbete med kunder och leverantörer har gjort att vi tillsammans med kunderna nått detta mål!

Erfarenhet
Erfarenheten inom fästelementbranschen är lång. Under 20 års tid har Vi tillsammans skapat ett brett kontaktnät världen över, vilket säkerställer rätt kvalitet till rätt pris! Bredden innebär klara fördelar för Dig som kund = allt från ett ställe. Dessutom finns stor erfarenhet av logistik och kan därför hjälpa till med utformningen av Era inköpsrutiner när det gäller fästelement. Det pågår ständigt en kamp mot kostnader för att skapa större möjligheter att konkurrera. Vi vet att SWEBOLT är bra idag, men också att kompetensen är ännu bättre nästa vecka! Ehandeln, EDI osv som för några år sedan var visioner är idag högaktuellt, och vi följer utvecklingen noga!

Målsättning
Målsättningen har varit att växa och bli en starkare partner för våra kunder och leverantörer. Utveckla ett lager som väl uppfyller de krav och behov som kunderna ställer. Målen har till stor del nåtts men för den del har utvecklingen inte avstannat. Logististiken trimmas för att kunna förse kunderna med produkter via olika lösningar, vilket medför kostnadsbesparingar i alla led!

Lager och säljområde
Lagerytan består av 3000kvm, och totalt 7000kvm tillsammans med BOTNIA BOLT. Huvudlager finns i Kristinestad i Finland med fullsortimentlager, för den finska marknaden, och i Järfälla för den Svenska marknaden. Försäljning sker idag huvudsakligen inom Sverige, Finland och Norge, men även till Baltikum och Europa. Säljare finns på flera platser i Sverige och Finland för att tillsammans med kunden på plats hjälpa till att skapa kostnadseffektiva helhetslösningar. Vi hjälper Dig med Dina behov av skruvprodukter!

VÄLKOMMEN !